Muzikoterapie

26.04.2023 10:56

Dne 20.4. se u nás konala oblíbená muzikoterapie s tématikou " Vesmír". Pohádka o hvězdě, která se dostala až na zem a naučila se vše potřebné co by měla umět, aby mohla s námi žít na zemi. Příběh byl poutavý a dětem se velice líbil, samotné děti hvězdě radily, co vše se musí naučit, aby mohla na zemi být s námi. Pohádka končila relaxací, kdy si děti lehly na zem na záda dostaly tibetskou mísu, kterou paní rozzvučila a vibrace měly procítit a jen odpočívat.

K příběhu paní použila z nástrojů tibecké mísy různé velikosti, ústní harfu neboli ústní luk – což je pravěký hudební nástroj, dále salašnickou fujaru - píšťala, koncovka - pastýřská koncovka, dála kalimba, buben s paličkou. Dále měla 3D obrázky planet hvězd, vesmíru a děti nejvíce zaujalo velké množství kaleidoskopu které měly k dispozici si vyzkoušet.

Muzikoterapie začala pokusem, kdy do tibecké mísy, která znázorňovala slunce, paní nalila vodu, po okraji mísy jezdila paličkou až do doby, než začala voda bublat či prskat. Otázka zněla, když voda se v míse chová jako v hrnci na sporáku, jaká ta voda bude teplá či studená.